Državno mladinsko gasilsko tekmovanje

Na Ptuju je v soboto, 2. junija 2012, potekalo državno mladinsko gasilsko tekmovanje, ki ga je – v sodelovanju z Območno Gasilsko zvezo Ptuj in Mestno občino Ptuj – organizirala Gasilska zveza Slovenije.

O tekmovanju:
Nastopilo je 189 enot pionirk, pionirjev, mladink in mladincev – skupaj torej 1900 mladih.Nastopili sta tudi enoti iz Hrvaške (Gardinovec) in Madžarske (Becsehely).
Pionirke in pionirji so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja. Mladinke in mladinci so tekmovali v vaji z ovirami, štafeti na 400 metrov z ovirami ter vaji razvrščanja.
Tekmovanje je odlično potekalo. Mladih tekmovalcev, navijačev in ostalih udeležencev niso zmotile jutranje dežne kaplje, ki jih je kmalu pregnalo vedrejše vreme.
Na zaključni prireditvi so mladim spregovorili dr. Štefan Čelan, župan MO Ptuj, dr. Milan Zver, evropski poslanec, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, slavnostni govornik pa je bil Aleš Hojs, minister za obrambo RS.
Najboljše enote med mladinkami in mladinci se bodo pripravljale za nastop na mladinski gasilski olimpijadi, ki bo prihodnje leto v Mulhousu v Franciji – katere tri enote bodo dejansko zastopale slovensko gasilstvo, bomo izvedeli po izbirnem tekmovanju prihodnjo pomlad.

Rezulati:
Mladinci: 6.mesto (sodelovalo 50 ekip)

Velja omeniti, da so naši mladinci imeli daleč najboljši čas vaje na tekmovanju in bi bili nedvomno zmagovalci tekmovanja in državni prvaki brez večjih težav. Žal pa so si na vaji prislužili 20 kazenskih točk, kar jih je pahnilo nekaj mest nižje. Že če bi imeli le 10 kazenskih točk manj, bi se vseeno veselili drugega mesta.

Prve tri ekipe v posameznih kategorijah so:
Pionirke: 1. PGD Bukovci 2. PGD Ljubljana-Rudnik in 3. PGD Hrušica
Pionirji: 1. PGD Dobračeva, 2. PGD Bukovci in 3. PGD Ljubljana-Rudnik
Mladinke: 1. PGD Zbilje, 2. PGD Ljubljana-Rudnik in 3. PGD Prevoje
Mladinci: 1. PGD Andraž nad Polzelo, 2. PGD Nova cerkev in 3. PGD Poljčane

Fotoutrinki:

Comments are closed.